Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

Reorganisatie vier maanden uitgesteld

De start van de reorganisatie van de ondersteunende diensten van de VU wordt vier maanden uitgesteld tot 1 mei 2013. De afronding van de reorganisatie is echter nog steeds op dezelfde datum gepland, namelijk 31 december 2014.

Dat staat op het Intranet voor VU-medewerkers. Reden voor het uitstel is de rechtszaak die de ondernemingsraad is gestart tegen de reorganisatieplannen van de VU en het overleg dat nu weer plaatsheeft tussen de VU en de vakbonden.

Dit betekent dat de eerst geplande domeinreorganisatie, die bij Internationalisering, niet eerder start dan 1 mei 2013. De fusie van de diensten Human Resource Management (personeelszaken) met de Arbo- en Milieudienst en die van Finance Planning & Control met de Auditdienst wordt verschoven van 1 januari 2013 naar 1 april 2013. Ook de overplaatsing van faculteitsmedewerkers (van bijvoorbeeld Financiën, Communicatie en Marketing en HRM) naar de centrale diensten wordt uitgesteld tot 1 april.

‘De fusie en de wijziging aansturing vergen een zorgvuldige voorbereiding, afstemming en besluitvorming die nu onder een te hoge tijdsdruk zouden moeten worden uitgevoerd’, aldus het college van bestuur.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.