Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 juni 2024

Campus
& Cultuur

Rector Subramaniam verwelkomt zee van nieuwe VU-studenten

Met een ferme druk op een grote rode knop van rector Vinod Subramaniam schoten net op het campusplein zes blauw-witte sky-swingers fier omhoog en waren de VU-introductiedagen officieel geopend.

Een kleine vierduizend nieuwe VU-studenten hadden zich verzameld op het zonovergoten campusplein, waar Subramaniam ze, in het Engels, opriep om optimaal gebruik te maken van alle mogelijkheden die de VU ze biedt en hun tijd aan de VU het begin van een levenslange reis te laten zijn. “Kijk voorbij je eigen studie en cultuur, word academisch geëngageerd”, aldus de rector. “Hopelijk sluit je hier vriendschappen voor de rest van je leven en spreid je hier je vleugels uit.”

Amsterdam, een stad met minder dan een miljoen inwoners, heeft volgens Subramaniam “veel meer te bieden” dan de metropool waar hij is opgegroeid (New Delhi, Subramaniam is geboren in Madras). “Enjoy it”, drukte hij zijn gehoor op het hart.

opening 1 klein.jpg

Van de ene op de andere dag krioelt het op de VU-campus van het studentenleven. Vanmorgen vroeg al stond er een lange rij eerstejaars in de ontvangsthal van het hoofdgebouw om zich te registreren voor hun studentenpas, de toezichthouders bij de fietsparkeerplaats voor het hoofdgebouw hebben weer wat te doen, want de fietsen staan nog net niet op de weg en een zee van studenten vulde net het campusplein.

Vandaag begint hun introductieweek met een informatiemarkt op het plein, daarna zijn er rondleidingen, workshops en onder andere het Uilenstedefestival. Maandag worden er nog eens 1200 studenten verwacht, voor een verkorte versie van de introductiedagen.

opening 2 klein.jpg

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.