Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

Popmuziek met een VU-motiefje

Behalve slimme wetenschappers zijn er op de campus ook genoeg niet-wetenschappelijke medewerkers met een bijzondere talenten. Zo heeft Bureau Internationalisering de thrillerschrijver Ashe Stil en werkte dichter Jan Kal jarenlang bij de bibliotheek.
En in de jaren (1988-2004) dat de Nederlandse band Daryll-Ann legendarisch onder popfanaten werd, liep gitarist Anne Soldaat gewoon in het wild door het hoofdgebouw. Naast liedjes voor de band schreef hij ook persberichten als voorlichter bij de (toen nog marketingloze) dienst Communicatie.

Zoals alle jaren-negentiggrootheden betaamt, is ook Daryll-Ann weer bij elkaar. Ze treden weer op (ook in Paradiso) en brachten de verzamelbox Daryll-Ann Again uit. Luister naar liefdesliedjes met prachtige melodielijnen en nummers vol woede en frustratie en bepaal zelf welke door de VU geïnspireerd zijn. (FB)

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.