Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 juli 2024

Campus
& Cultuur

Pim Fortuyn-geleerde wint studieprijs

Socioloog Jasper Muis, één van de genomineerden voor de Junior Societal Impact Award, heeft een studieprijs van de Stichting Praemium Erasmianum (drieduizend euro en een oorkonde) gewonnen voor zijn proefschrift over Pim Fortuyn.

De stichting kent jaarlijks maximaal vijf Studieprijzen toe voor bijzondere dissertaties op het gebied van de geesteswetenschappen en de maatschappij- en gedragswetenschappen.

In zijn proefschrift ‘Pim Fortuyn; The Evolution of a Media Phenomenon’ verklaart Muis het succes van de in 2002 vermoorde populist: “Het zijn stijgende peilingen die een zichzelf versterkend proces op gang brengen, legt hij in het recentste nummer van Advalvas uit.

“Gunstige peilingen genereren media-aandacht. Omdat mensen stemmen op winnaars, stijgen zij verder in de peilingen. Dat levert nieuwe media-aandacht op en dus verder stijgende peilingen.”

Muis kreeg veel media-aandacht voor zijn proefschrift en is één van de genomineerden voor de Junior Societal Impact Award, die aanstaande vrijdag wordt uitgereikt ter gelegenheid van de Dies-viering van de VU. 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.