Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Campus
& Cultuur

Ook zieke studenten bij Amsterdamse ontgroening

Drie aspirant-leden van het Amsterdamse studentencorps zijn in het ziekenhuis beland tijdens de ontgroening, meldt de NOS. Studenten moesten in de gracht zwemmen en slapen tussen afval.

Een van de drie studenten ligt drie weken later nog altijd in het ziekenhuis met een darminfectie. Het Amsterdamsch Studenten Corps overweegt het dispuut te schorsen, maar vooralsnog is de straf milder: het mag volgend jaar minder leden aannemen.

Longontsteking

Een andere student had een longontsteking en de derde een verstuikte enkel. Ze zouden alle drie alsnog lid zijn geworden van het dispuut.

Het bestuur van het corps wilde telefonisch geen vragen beantwoorden, maar ontkende de berichtgeving ook niet.

Seskisme

De discussie over ontgroeningen is opgelaaid nadat in Groningen een aspirant-lid van Vindicat hersenoedeem opliep. De cultuur binnen de corpora lag al onder een vergrootglas na de commotie rond een seksistische Vindicat-lijst met ‘hete hertjes’ die op internet was geplaatst.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.