Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 april 2024

Campus
& Cultuur

Ook akkoord college met ondernemingsraad

De ondernemingsraad zet de rechtszaak tegen het college van bestuur niet door. Dat heeft de raad besloten nadat het college en de vakbonden rond het middaguur een sociaal akkoord hadden ondertekend. Uitgangspunt bij dat akkoord is dat zo min mogelijk medewerkers door de reorganisatie gedwongen werkloos worden.

Eerder al  hadden de ondernemingsraad en het college van bestuur een inhoudelijke overeenstemming bereikt over de voortgang van de reorganisatie bij de bedrijfsvoering. De reorganisaties bij domeinen Studentondersteuning en Onderwijs en Onderzoek worden opnieuw bekeken. Daarbij is uitgangpunt dat het verbeteren van de onderwijskwaliteit de komende tijd de allerhoogste prioriteit heeft.

Ook worden de plannen voor internationalisering, de bibliotheek en bestuurs- en managementondersteuning nog eens tegen het licht gehouden. 

Over de voornemens op de gebieden Financieren, Personeelszaken, Communicatie, Facilitaire zaken en IT zijn het bestuur en ondernemingsraad het in hoofdlijnen eens. Daarvoor worden nu de plannen preciezer uitgewerkt. Die concretiseringen zullen opnieuw met de medezeggenschapsorganen besproken worden.

Voor de hele reorganisatie is nadrukkelijk afgesproken dat bij de nadere uitwerking van de plannen de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek, en de bijdrage van de bedrijfsvoering daaraan, centraal staan. De ondernemingsraad krijgt volop de gelegenheid over de plannen mee te denken en te praten.

De komende weken zal het college van bestuur een agenda opstellen voor het verbeteren van het onderwijs en de aanpak van de bedrijfsvoering. Het bestuur zal de komende weken ook bij de verschillende diensten langsgaan om aan het personeel uitleg over de plannen te geven, net zoals dat onlangs bij de faculteiten is gebeurd. (DdH)

Op de foto: Collegelid Bernadette Langius (links) samen met vakbondsbestuurders Gijsbert Boggia en Brigitte Sprokholt na het ondertekenen van het sociaal akkoord

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.