Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 juni 2024

Campus
& Cultuur

Onrust over nieuwe reiskostenvergoeding

VU-medewerkers moeten vanaf 1 januari hun kaart voor woon-werkverkeer zelf aanschaffen. Hoe de vergoeding daarvan zal uitvallen, is nog niet bekend.  Wel is duidelijk dat de vergoeding meer op het woon-werkverkeer en minder op persoonlijk gebruik gericht zal zijn.

Reiskostenvergoeding afgeschaft

Er is onrust ontstaan over de reiskostenvergoeding. Actievoerders van de vakbonden deelden tijdens de opening van het academisch jaar pamfletten uit waarop staat dat de reiskostenvergoeding afgeschaft gaat worden. “Dat is niet waar”, zegt hoofd Expertisecentrum HRM Cees van Veenendaal. “Het is geen bezuinigingsmaatregel”, benadrukt hij. “We geven straks als universiteit hetzelfde bedrag uit.” 

Abonnementsvormen veranderen

De oorzaak van de wijziging is dat de NS de abonnementsvormen wil veranderen. Momenteel ligt het voorstel bij de bonden, die daar binnen twee weken op zullen reageren.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.