Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 juli 2024

Campus
& Cultuur

Onderzeefiets kan alleen vandaag nog record breken

Alleen vandaag hebben de studenten van de VU en Delft nog om te bewijzen dat ze de snelste onderzeefiets kunnen bouwen. Het zit tot nu toe nog niet erg mee op de International Submarine Races in Washington.

Eerder deze week kwam  het team met de fiets Wasub VII telkens obstakels tegen waardoor ze nog geen hele race konden peddelen.  Elektrische problemen, een noodboei die niet goed werkte, problemen met de stabiliteit. Gisteren lukt het dan eindelijk om de finish te halen.

Record voor Wasub V

Tijdens de race krijgt de onderzeefiets over een bepaalde afstand de kans om snelheid op te bouwen. Bij elk team op hetzelfde punt wordt vervolgens de snelheid gemeten. Het wereldrecord staat op naam van voorgangers van het team van dit jaar; de Wasub V brak twee jaar geleden het absolute snelheidsrecord met 7,42 knopen, oftewel 13,74 km per uur.

In het team zitten naast studenten van de Technische Universiteit Delft, ook twee studenten bewegingswetenschappen van de VU. Zij trainen en begeleiden de piloot.

 

Update: uiteindelijk werd het Wasub-team toch nog tweede

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.