Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Campus
& Cultuur

Ondernemingsraad luidt noodklok over Arbo & Milieu

De dienst Arbo & Milieu is één van de VU-diensten waar psychisch geweld, zoals pesten en intimidatie, bovengemiddeld vaak voorkomen. Dat blijkt uit een recent werkbelevingsonderzoek onder het VU-personeel. Lees hier (pdf) een interview met beleidsmedewerker Annemarie Kneppers van HRM daarover.

De ondernemingsraad heeft het college van bestuur een brandbrief geschreven over de toestand. ‘Zie je wel’, zegt de OR, ‘dat is omdat je in 2013 toch veertig procent op Arbo & Milieu hebt bezuinigd en het onder HRM hebt geplaatst, tegen ons uitdrukkelijke advies in.’

Slecht werkklimaat

Behalve het slechte werkklimaat schort er bij Arbo & Milieu volgens de OR ook het één en ander aan de zelfstandigheid van de dienst, de certificering, de evaluatie van de reorganisatie en het bijsturen daarvan in samenwerking met de medezeggenschap.

‘Allemaal precies zoals voorspeld in het rapport Boer & Croon, waarop wij ons baseerden toen we tegen de reorganisatie adviseerden’, aldus de OR.

Bijsturen

De OR adviseert nu om alsnog de aanbevelingen van het adviesbureau Boer & Croon te volgen en de organisatie van de dienst bij te sturen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.