Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Olympische studenten: Peter van Schie

Een medaille winnen, daar gaat masterstudent geneeskunde Peter van Schie (28) voor. Als één van De Holland Vier hoopt hij zich in Rio naar het erepodium te roeien. “We hebben op twee verschillende worldcups brons gehaald dus we staan er goed voor.

Van Schie combineert roeien op topniveau met geneeskunde. Tijdens zijn bachelor ging dat hem aardig af. “Dan kon ik tentamens in mijn vrije tijd leren.” Nu hij co-schappen loopt, is dat een stuk moeilijker om te plannen. Vooral als hij twee keer per dag traint. “Tijdens mijn co-schap chirurgie trainde ik ’s ochtends voor mijn werk en daarna ’s avonds nog een keer. Dat hou je niet jarenlang vol. Co-schappen lopen, is heel zwaar en topsport vergt ook concentratie.”

Voordelen

Toch ziet hij ook de voordelen van de combinatie. “Het gaf ook energie. Ik hou erg van sport, maar sporten is niet altijd een grote uitdaging voor je hersenen. En alleen maar in een ziekenhuis rondlopen, vind ik ook niet altijd top. Ik vind het fijn om te trainen.”

Zondag 7 augustus is zijn eerste wedstrijddag.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.