Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 april 2024

Campus
& Cultuur

Roeister Lisa Wörner (links) gaat als reserve naar Rio

Olympische studenten: Lisa Wörner

Het wordt extra spannend de komende weken voor masterstudent geneeskunde Lisa Wörner. Ze gaat als reserveroeier mee naar Rio. “Ik roei in de lichte categorie. Er is maar één nummer dat daarin de Olympische status heeft: de twee. Dat zijn dus maar twee plekken. Ik zit daar niet bij.”

“Ik ben wel fit en sta in Rio klaar om in te vallen. Mijn eigen hoogtepunt zal dit jaar echt later in het seizoen zijn, op de Wereldkampioenschappen in Rotterdam. Eind augustus wordt daar de WK gehouden voor de niet-olympische nummers, onder 23 jaar en junioren. Ik start er in de lichte dames skiff. Dat belooft een mooie strijd te worden tussen de lichte dames die net niet dat plekje in de twee hebben weten te bemachtigen.”

Planning

“Door een goede planning was topsport en studie redelijk goed te combineren. In het jaar dat ik co-schappen liep, was de VU ook heel flexibel met indelen. Zo kon ik me in de zomer, in het wedstrijdseizoen, meer op het roeien focussen en op trainingskampen in het buitenland. Daarnaast heb ik in de periodes ertussen ook onderzoek gedaan aan de VU, om zo wel met mijn studie bezig te blijven, naast dat het ook een goede afleiding was van een monotoon sportersleven. De komende twee jaar ga ik me meer op mijn studie richten; uiteindelijk wil ik chirurg worden en is topsport eindig.”

Meer VU-roeiers in Rio

Wel in de lichte dubbeltwee zit medestudente geneeskunde Ilse Paulis. Haar eerste wedstrijddag was 7 augustus. Ook VU-studente Olivia van Rooijen roeit in Rio.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.