Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

Olielek op campus

Een olieachtige vloeistof stroomt onder een karretje van DSS Gevelreiniging en Gevelrenovatie richting de put. Dat ontdekte en rapporteerde een bezorgde onderzoekster vanochtend. De vloeistof trok meteen haar aandacht omdat ze zelf onderzoek doet naar milieuverontreiniging. Na navraag bij haar collega’s bleek dat de vloeistof al sinds gisteren lekte.

Onvoorzichtig

Volgens Peter van Kesteren van de dienst Arbo en Milieu is het probleem inmiddels opgelost. Het blijkt niet te gaan om een lek: “Er is onvoorzichtig getankt.” Er is iets te lang doorgetankt waardoor een paar druppels op de tank bleven liggen. Die druppels, waarschijnlijk diesel, vielen er hier op de campus af. “Het is niet zo’n groot probleem”, volgens Van Kesteren. “Het gaat maar om een paar milliliter.”  Toch vindt hij dat het niet hoort en belooft dat het niet meer zal gebeuren.

Geen gelukkige dag

Het was sowieso geen gelukkige dag voor de gevelreinigers. Naast het lek kwam er een ander probleem aan het licht: het water werkte niet. Doordat een keerklep in de machine niet goed was afgesteld, kon het water terugstromen de leiding in. Dat is gevaarlijk en het werk werd stilgelegd. Maar alles is nu weer opgelost en de gevels worden weer schoongemaakt!

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.