Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 juli 2024

Campus
& Cultuur

Nog vier ruimtes met studieplekken open

Mooi uitzicht, kleine ruimte waar hooguit een paar anderen zitten, genoeg stopcontacten. De universiteitsbibliotheek opent morgen nieuwe studieplekken in het hoofdgebouw.

De 46 nieuwe studieplekken vind je op de verdiepingen 8, 12, 13 en 14 van de B-vleugel van het hoofdgebouw. Het zijn ruimtes waar vier of acht personen alleen of samen kunnen werken.

Momenteel maakt de UBVU werk van in totaal 162 nieuwe studieplekken voor studenten. Vorige maand waren het er 66, daar komen nu 46 bij. Op donderdag 16 maart worden de ruimtes feestelijk geopend om 10:00 uur met muffins.

De universitaire studentenraad strijdt voor meer studieplekken op de VU. Daar zit nu enige schot in. Als het aan de raad ligt, zijn de ruimtes straks ook langer open en komt er een systeem waarmee makkelijker vrije plekken te vinden zijn.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.