Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 juli 2024

Campus
& Cultuur

Nieuwe groep ‘Hades’ voor met ontslag bedreigde VU’ers

Boventalligen aller ondersteunende diensten verenigen zich in Hades, een besloten online community waar u samen met andere boventalligen kunt “netwerken, adviezen delen, oplossingen aandragen, schelden op de afdelingsdirecteur die je deze loer heeft gedraaid, enzovoort”, aldus boventallige Johan Sturm, samen met boventallige Robert van de Pas oprichter van Hades.

Hades staat quasi-academisch voor ‘Honorati Academia Dura Exsputi Supranumerati‘ en verwijst verder natuurlijk naar de Griekse onderwereld, het dodenrijk, waar de overledenen als schimmen voortleven. “Ik ben Charon, de veerman, die de doden over de rivier de Styx naar Hades zet”, aldus Sturm. “Dan ben ik Cerberus, de hellehond”, aldus Van de Pas.

Samen sterker

Beiden werkten bij de Facultaire Campus Organisatie en zijn, vanwege de bezuinigingen, bedreigd met ontslag. Er is een ’transitieorganisatie’ in het leven geroepen om boventalligen te helpen met het vinden van ander geschikt werk, en Hades is volgens de oprichters een ’toevoeging’. Het maakt deel uit van de online VU-community Yammer, maar alléén toegankelijk voor met ontslag bedreigden.

‘We hopen elkaar met raad en daad terzijde te kunnen staan’, aldus Van der Pas en Sturm. ‘Samen staan we sterker.’

Geen open riool

Met de naam Hades wil het duo laten zien dat de status van boventallige hen niet zint, maar het is niet de bedoeling om van Hades een open riool te maken waar ieder ongeneerd zijn ongenoegen spuit, benadrukken ze.

Lid worden kan door in te loggen op Yammer en u vervolgens aan te melden bij Hades. Daar bepalen Charon en Cerberus of u erin mag.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.