Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Nederlands Studentenkoor doet Ghostbusters

Nirvana Dharma is dit jaar het thema van het Nederlands Studentenkoor. Na optredens in onder andere Rotterdam en Groningen staat het koor zaterdagavond in de Waalse kerk in Amsterdam.

De stukken die het op klassieke muziek gerichte koor zingt, komen allemaal uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. Alle muziekstukken zijn gerelateerd aan het thema en gaan over de schemering tussen leven en dood en tussen droom en werkelijkheid.

Simon & Garfunkel

Componist Albert Wissink schreef voor het Nederlands studentenkoor zelfs apart het stuk Compassion. Verder komt ook het themadeuntje van de overbekende film Ghostbusters terug in de show. Daarnaast komt er nog een bewerkte versie van Bridge Over Troubled Water van Simon & Garfunkel voorbij.

De in totaal 36 studenten die door de audities zijn gekomen, staan onder leiding van dirigent Kurt Bikkembergs. De begeleidend instrumentist is dit jaar een dwarsfluitspeler: Rieneke Brink. Het is in totaal de 41e keer dat de studenten door het land (en België) toeren.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.