Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Muziekochtend op de VU morgen

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen morgenochtend de opnames bijwonen van het NPO Radio 4-programma Hart & Ziel. De bus staat van 7 tot 12 uur voor het Science Café in het O2-gebouw.

De presentatoren interviewen twee VU-wetenschappers over het belang van muziek in hun vakgebied. Aan het woord komen kinderarts Marceline Tutu van Furth en neuroloog Philip Scheltens. Tutu van Furth doet onderzoek naar infectieziekten bij kinderen, onder andere hersenvliesontsteking door tuberculose. Scheltens is gespecialiseerd in alzheimer.

Er is live muziek, jonge musici en ook VU-voorzitter Mirjam van Praag schuift aan om te vertellen wat haar lievelingsmuziek is. Luisteraars kunnen stemmen op hun favoriete muziekstuk. Volg hier de live blog.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.