Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juli 2024

Campus
& Cultuur

Minister past wet aan voor geneeskundestudenten

Promoverende artsen en verplegers hoeven niet bang te zijn dat ze hun beroep niet meer mogen uitoefenen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft de wet aangepast.

Schippers heeft besloten om promotieonderzoek aan te merken als relevante werkervaring voor zorgverleners. Daardoor kunnen zij zich na vijf jaar toch opnieuw laten opnemen in het register Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). Alleen dan mogen ze bepaalde medische handelingen zelfstandig uitvoeren.

Medische promovendi

Sinds 1 januari 2012 moeten (para)medici als artsen, fysiotherapeuten en verloskundigen binnen vijf jaar een aantal uren werkervaring of scholing hebben gehad om zich opnieuw te kunnen laten opnemen in het register.

Voor promovendi leverde die wet problemen op. Een promotietraject duurt vaak meer dan vijf jaar, waardoor medische promovendi niet aan de werk- of scholingseis konden voldoen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.