Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

In memoriam Jonathan Sprenger

Vorige maand overleed Jonathan Sprenger, FGW-student aan de VU, aan een hartstilstand. Hij leed al jaren aan een progressieve spierziekte.

Farand Laghaei, beleidsadviseur bij de dienst Bestuurszaken van de VU, leerde hem zo’n tien jaar geleden kennen, toen hij tijdens zijn eigen studieperiode voor Sprenger zorgde. Laghaei en Sprenger werden goede vrienden.

Zorgelozer studeren

De VU, vertelt Laghaei, is een universiteit die gelijke kansen wil bieden en dit faciliteert: voor studenten met een migrantenachtergrond, voor eerstegeneratiestudenten, maar net zo goed ook voor studenten met een beperking. “Dit heeft ervoor gezorgd dat Jonathan zorgelozer een studie aan de VU kon volgen.”

Ode aan een doorzetter

Vanwege deze gelijke kansen, en zijn moed om met een progressieve spierziekte een studie te volgen en hier succesvol in zijn, schreef Laghaei een afscheidstekst. “Het is een ode aan deze jonge knul, en draagt tegelijkertijd onze boodschap uit hoe trots wij zijn op mensen die het niet altijd makkelijk hebben, maar wel doorzetten en iets bereiken. Jonathan heeft helaas zijn master niet kunnen afronden, maar dat maakt mij niet minder trots.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.