Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 mei 2024

Campus
& Cultuur

Medische studenten brengen tijdschrift uit

Studenten van VUmc en AMC hebben de krachten gebundeld om een eigen tijdschrift uit te brengen. Afgelopen week kwam de eerste versie van het Amsterdam Medical Student journal (AMSj) uit. Zowel op papier als online is het kwartaalblad nu te lezen.

Het AMSj wil medische studenten laten kennismaken met het publiceren van hun onderzoeken in tijdschriften. Het gaat hier om zowel klinische observaties, researchdossiers als uitgezochte cases. De studenten zorgen niet alleen voor de inhoud, maar ook voor de opmaak van het blad, met hulp van enkele medewerkers van de faculteiten.

Kopij insturen

Studenten die een medische opleiding volgen, zijn vrij om stukken in te sturen via de site van het AMSj, zelfs als zij niet aan VUmc of AMC studeren. Een panel van studenten en medewerkers keurt de artikelen en zal uitgebreide feedback geven.

De eerste editie van het AMSj is hier te downloaden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.