Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 juni 2024

Campus
& Cultuur

Lucht Je Hart Week gestart met verlate chocomelk

Met lauwe chocolademelk in het tijdelijke SRVU café is vandaag de VU Lucht Je Hart Week geopend.

“Deze week is bedoeld om studenten in het middelpunt van de aandacht te zetten”, zegt universitair studentenraadslid Eveline Baas (rechts op de foto). “Dat is dit jaar extra belangrijk omdat alle aandacht op de universiteit uit lijkt te gaan naar de perikelen rondom reorganisatie en bezuinigingen. Maar het draait natuurlijk uiteindelijk om de studenten.”

Vragen beantwoorden

Bijna alle facultaire studentenraden houden deze week een activiteit op de eigen faculteit en daarnaast organiseert de universitaire studentenraad van alles.

Zo komt de voorzitter van het college van bestuur, René Smit, donderdag om 11 uur in collegezaal KC-07 vragen van studenten beantwoorden.

Rommelige start

Het is de vierde keer dat, in de week van Valentijnsdag, de VU Lucht Je Hart Week wordt georganiseerd. De universitaire studentenraad wil zo enerzijds horen wat er onder studenten leeft en anderzijds de medezeggenschap van studenten onder de brede aandacht brengen. Bij verkiezingen voor de studentenraden brengt namelijk nog geen twintig procent van de studenten een stem uit.

De week ging wat rommelig van start. Degene die voor de chocolademelk zou zorgen, liep een uur vertraging op omdat de tram waarin hij zat, in botsing kwam met een auto. Maar de voor de opening opgetrommelde raadsleden maakten een rondje over de campus om aandacht voor de week te vragen en konden zich daarna toch nog warmen aan de chocolademelk.

Lees ook het interview met Eveline Baas in Advalvas 10.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.