Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

Live interview: Is onze democratie in gevaar?

Ad Valvas interviewt hoogleraar Catherine de Vries, specialist in politiek gedrag in Europa, over de gevaren van het populisme. Kom kijken en discussieer mee over populisme en de democratie.

Op 18 oktober sprak De Vries daar al over in de dieslezing op de verjaardag van de VU. Ze bracht een boodschap van hoop: we hoeven ons niet al te veel zorgen te maken dat de nieuwe populistische partijen de democratie omver werpen. Partijen die de gevestigde orde aanvallen zijn van alle tijden en de democratie kan wel tegen een stootje, laat het verleden zien.

Reden tot zorg?

Maar kan de democratie echt tegen de stootjes van Baudet en Wilders of is er toch reden tot zorg? Redacteur Peter Breedveld gaat met De Vries in gesprek. Daarna is er tijd voor vragen van het publiek en voor debat.

Kom meedoen op dinsdag 5 november van 12.30 tot 13.30 uur in het VU-debatcentrum 3D, naast de Spar. Studenten én medewerkers zijn van harte welkom!

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.