Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Lex Bouter gaat helpen duidelijkheid te scheppen over ‘zelfplagiaat’

Voormalig rector magnificus van de VU Lex Bouter, hoogleraar epidemiologie is lid van de commissie die van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen de opdracht heeft duidelijkheid te verschaffen over ‘zelfplagiaat’.

De commissie moet gaan bepalen waar de grens precies ligt tussen plagiaat en zelfcitatie, zodat universiteiten en andere kennisinstituten voortaan een goed ‘beoordelingskader’ hebben. De commissie is aangesteld tot 1 april.

Aanleiding is de verwarring rond VU-econoom Peter Nijkamp, die onlangs door de Volkskrant en het NRC Handelsblad werd beschuldigd van plagiaat en ‘zelfplagiaat’. Zijn hele oeuvre wordt nu door een speciale commissie doorgelicht.

Bouter stapte vorig jaar op als rector na een bestuurscrisis over de onderwijsagenda van de VU.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.