Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
29 mei 2024

Campus
& Cultuur

Landelijke Studenten Vakbond heeft nieuw bestuur

De algemene ledenvergadering van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft een nieuw bestuur gekozen. Het treedt op 27 juni aan.

De nieuwe voorzitter wordt Sara Spano (25), afgestudeerd aan de masteropleiding staats- en bestuursrecht van de Universiteit Utrecht. Ze is momenteel medewerker van de Utrechtse gemeenteraadsfractie van Student & Starter, maar daar houdt ze per 1 mei mee op. Vanaf dan wordt ze ingewerkt.

Juridisch medewerker 

Vicevoorzitter van het bestuur wordt Stefan Wirken (22), student rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en lid van de centrale studentenraad. 

De Nijmeegse masterstudent Job Buiting (24) zal de rol van secretaris vervullen. Begonnen in het mbo volgt hij nu de masterstudie staats- en bestuursrecht aan de Radboud Universiteit. Naast zijn studie is hij juridisch medewerker bij de LSVb en lid van de Nijmeegse studentenbond AKKU.

Voortrekker actiegroep

De nieuwe penningmeester Laurens Nuijten (26) studeert bos- en natuurbeheer aan de hogeschool Van Hall Larenstein. Als bestuurslid van het Studenten Overleg Medezeggenschap (SOM) en voortrekker van actiegroep De Nieuwe Hogeschool zet hij zich momenteel in voor versterking van de medezeggenschap in het hbo.

Josephine Verstappen (24) ten slotte wordt algemeen bestuurslid. Ze is vorig afgestudeerd in de onderwijskunde (UvA) en volgt nu een schakeltraject politicologie. Ze werkt al twee jaar als medewerker bij het onderzoeksbureau van de LSVb en coördinator van de afdeling die trainingen verzorgt voor onder meer studentenverenigingen, medezeggenschapsfracties en opleidingscommissies. Daarnaast is ze studentpanellid bij de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

Roerige tijden

Tom Hoven, de huidige voorzitter van de LSVb, vertrouwt erop “dat dit diverse team de belangen van studenten in roerige tijden met succes zal behartigen”.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.