Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 april 2024

Campus
& Cultuur

Krantenhoek opgedoekt

Even een krantje lezen in een van de universiteitsbibliotheken is er niet meer bij. De UBVU heeft al haar krantenabonnementen stopgezet. Bibliotheekmedewerkers kregen het nieuws te horen via een mailtje zonder verdere uitleg. Maar medewerkers weten te vertellen dat de beslissing in het kader van de bezuinigingen is genomen.

LexisNexis

Studenten en medewerkers kunnen nog wel via LexisNexis kranten en opiniebladen online raadplegen. Maar dan heb je de kans dat je weleens een column of opiniestuk mist, vertelt een medewerker. In de digitale bronnen worden de kranten en bladen namelijk niet integraal overgenomen.

Lege rekken

De rekken van de krantenhoek zijn op twee kranten na helemaal leeg. Het Nederlands Dagblad en het Reformatorisch Dagblad liggen er nog. Is er door de VU een uitzondering gemaakt voor gereformeerde bladen? Nee, dat is een foutje volgens een medewerker. De twee kranten zijn te laat stopgezet, maar verdwijnen uiteindelijk ook uit de rekken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.