Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Kom eens wat meer voor jezelf op

Als de brutalen de halve wereld hebben, dan is de andere helft van de wereld toevallig wat minder mondig. Hoe voorkom je dat jij altijd met alle rotklussen opgescheept wordt?

Studentenpsycholoog Arieke Duijzer adviseert minder mondige studenten om te bedenken wat er in hun hoofd gebeurt op het moment dat ze geen nee durven te zeggen. “Laat je je overhalen omdat je altijd aardig gevonden wilt worden? Of juist omdat je niet tegen ruzie kunt en dat uit alle macht probeert te voorkomen?” Pas als je weet wat er in je omgaat, kun je aan de slag om negatieve patronen te doorbreken.”

Dat is een van de tips die de studentenpsycholoog studenten geeft om assertiever te worden. Lees meer tips in ‘Zo word je assertiever‘.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.