Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 juni 2024

Campus
& Cultuur

John Cleese was een uitstekende rector magnificus

“John Cleese en Edward Snowden hebben allebei hun kwaliteiten maar die liggen niet op het vlak van universiteitsbestuur”, zei minister Bussemaker onlangs in een discussie over een gekozen college van bestuur.

Maar komiek John Cleese, die begin jaren zeventig inderdaad was gekozen als rector van de Schotse University of St Andrews, heeft het heel goed gedaan, ontdekte Advalvas-blogger Nathanael Korfker.

Uiterst serieus

Tijdens zijn rectoraat heeft Cleese, die natuurlijk meteen te maken kreeg met allerlei vooroordelen, zijn functie uiterst serieus uitgeoefend en onder meer de vernieuwde studentenunie geopend, samen met studenten geld opgehaald voor goede doelen en ervoor gezorgd dat er een studentassessor kwam.

Cleese is het bewijs dat mensen van buiten juist heel geschikt zijn als rector, en ‘indirect heeft Bussemaker het pleidooi voor rectoraatsverkiezingen vanuit de studenten versterkt’, zegt Korfker.

Lees zijn blog hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.