Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 juni 2024

Campus
& Cultuur

Islamitische gebedsruimte verhuist naar zichtbaarder plek

De redactie van Advalvas krijgt nieuwe buren. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuwe gebedsruimte voor islamitische studenten en VU-medewerkers op de plek waar tot voor kort kamers 1A-19 en 1E-74 waren, schuin tegenover de koffieautomaat en naast de achteruitgang van de Protestantse Theologische Universiteit.

Het wordt één grote gebedsruimte met een scheiding voor mannen en vrouwen. Ook komen er aparte voetenwasruimten voor mannen en vrouwen. Er zijn nu twee aparte gebedsruimtes voor mannen en vrouwen in de kelder.

Goede voorbereiding op maatschappij

De verhuizing past in het beleid van de VU om levensbeschouwelijke zaken weer goed zichtbaar te laten zijn op de campus, omdat dat een goede voorbereiding is op ‘een loopbaan in de maatschappij waarin de internationale context steeds belangrijker wordt en waarin mensenop een constructieve manier moeten kunnen omgaan met culturele en levensbeschouwelijke verschillen’.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.