Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

Islamisering: geen mannen en vrouwen in één studentenhuis

Mannen en vrouwen in één studentenhuis? Mooi niet, als het aan de Turkse premier Erdogan ligt: “Het druist in tegen onze conservatief-democratische maatschappij.”

“We zullen jongens en meisjes niet toestaan samen te wonen in studentenhuizen die van de staat zijn”, zei Erdogan zaterdag tijdens een partijbijeenkomst. “Er kan van alles gebeuren. We hebben klachten ontvangen van familieleden, en het is onze taak in te grijpen.” Lokale bestuurders moeten er voor zorgen dat studentes en studenten in verschillende huizen gaan wonen.

Islamiseren

Op Twitter reageerden veel Turken boos op het nieuwste plan van Erdogan. Hij wordt ervan beschuldigd het land te willen islamiseren. Daarnaast zou hij zich te veel bemoeien met het privéleven van Turken. Oppositieleider Kemal Kilicdaroglu is bang dat Erdogan aanstuurt op apart onderwijs voor jongens en meisjes. 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.