Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

‘Inbreuk privacy Hoes is niet gerechtvaardigd’

“Het ging om een homoseksuele relatie met een meerderjarige man, niemand heeft het recht om dat te weten te komen. Een inbreuk op de privacy is niet gerechtvaardigd”, zegt Dirk Visser, VU-hoogleraar intellectueel eigendomsrecht, vandaag in dagblad Trouw.

Aangifte

Vertrekkend burgemeester Onno Hoes deed aangifte van smaad en laster tegen omroep PowNed en de twintigjarige man (de lokhomo) die hem met een verborgen camera filmde.

Misstand?

Draaien en uitzenden van verborgen camerabeelden is verboden. Behalve als daarmee een misstand aan het licht komt die anders niet bekend was geworden. In het geval van Hoes is het maar de vraag of dat het geval is, aldus hoogleraar Visser in Trouw.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.