Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Idee-week van start

De jaarlijkste introductieweek voor nieuwe VU studenten is op een zonovergoten campusplein van start gegaan. Zo’n tweeduizend eerstejaars doen er aan mee. Vijfhonderd minder  dan vorig jaar.

Dat minder studenten deelnemen aan de introductiedagen is een landelijke trend volgens de voorzitter van de Idee commissie René van Geelen.

“Door de langstudeerboete en de invoering van het bindend studieadvies denken studenten blijkbaar goed na over hoe ze hun tijd willen besteden. Ze vrezen helaas dat het onverstandig is ook tijd aan leuke dingen, zoals de introductiedagen, te besteden.”  Om aan die tendens tegenwicht te bieden heeft de Ideeweek dit jaar als thema Reflect Yourself.

“Bij de introductiedagen laten we vooral zien op hoeveel vlakken je als student je kan ontplooien. Dat kan door lid te worden van een studentenvereniging, maar ook door stage te lopen in het buitenland of het Honour Programma te volgen,’ aldus van Geelen.

Of natuurlijk zelf lid worden van de ideecommissie die het programma bedenkt en organiseert.

Dit jaar zijn er een aantal nieuwe activiteiten. Zo draaien er vanavond films  in de Oude Kerk. Is er dinsdagmiddag een debat met de lijsttrekkers van de zes grootste partijen, in samenwerking met EOS en Aureus, de studieverenigingen van de sociale, respectievelijk de economische faculteit.

Woensdag staat jazz in de aandacht in het trendy restaurant Roest en donderdagmiddag vindt een speciale voorstelling plaats in het openluchttheater in het Amsterdamse Bos.

Donderdagavond is er zoals gebruikelijk een groot slotfeest in de Melkweg en  Club Air. (DdH)

Riechelle van der Valk (StudioVU) maakte een fotoimpressie van de informatiemarkt op maandagmiddag.

 

 

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.