Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juni 2024

Campus
& Cultuur

Idee-week: liever cocktails dan liefdadigheid

Kent u die mop van die VU-studenten die vrijwilligersactiviteiten gingen doen? Die gingen niet! “Als het geen zuipen of laser-gamen is, is bijna niemand geïnteresseerd”, aldus Laurens Erber van de organisatie van de introductieweek van de VU, de IDEEweek.

Het is een nieuw programmaonderdeel van de IDEEweek, ‘liefdadigheidsactiviteiten’, om Amsterdam ‘op een avontuurlijke en alternatieve manier te leren kennen.’ Weer eens wat anders dan een Wallentour of een kroegentocht, dus Ad Valvas besloot daar eens een kijkje te gaan nemen.

De activiteiten zouden beginnen aan de Wibautstraat, in een locatie van de Hogeschool van Amsterdam, bij de Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling ofwel BOOT.

BOOT zet de kennis en vaardigheden van studenten en docenten van de HvA in om bij te dragen aan de structurele sociale, culturele en economische ontwikkeling van de Amsterdamse krachtwijken. In het kader van de IDEEweek zouden de kersverse VU-studenten op een leuke manier kennismaken met het werk van BOOT en met die krachtwijken.

Maar er was niemand om de afgesproken tijd, behalve twee sympathieke BOOT-medewerkers. “Ik weet het ook niet”, zei één van hen verontschuldigend. “Volgens mij gaat het niet helemaal goed met de organisatie”. “Er is nu een workshop cocktails maken”, zegt zijn collega. “Dat is harde concurrentie.”

Eerder die dag was er wel een groep van 20 studenten naar BOOT gekomen. “Dat waren studenten culturele antropologie en dergelijke. Het soort studenten dat iets meer maatschappelijk is geëngageerd”, zegt de collega.

Ook Laurens Erber van de IDEEweek is een illusie armer: “Het leek ons een leuke toevoeging aan het programma, maar de ene na de andere groep zegt af. Ik denk niet dat dit volgend jaar weer op het programma staat.” (PB)

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.