Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

Idee: los je studieschuld af met thuiszorg!

Laat studenten hun studieschuld aflossen met ‘sociale zorgdiensten’. Dat idee is door een jury uitgeroepen tot het beste zorgidee van 2013. Het publiek had een andere voorkeur.

Als de basisbeurs verdwijnt, krijgen studenten duizenden euro’s extra studieschuld. Misschien kunnen ze hun schuld aflossen door sociale thuiszorg te leveren, bedacht bedrijfsadviseur Tjarko Rookmaker uit Heemstede. Ze zouden daar speciale credits mee kunnen verdienen.

Het beste zorgidee van Nederland

Hij deed mee aan een wedstrijd: het beste zorgidee van Nederland. Een driekoppige jury riep hem vandaag tot winnaar uit. Rookmaker krijgt 2.500 euro voor zijn plan, dat volgens de jury goed uitvoerbaar is.

De publieksprijs van tienduizend euro ging naar twee scholieren. Christi Kuiper en Nienke Spaan hadden een T-shirt hadden bedacht met een mitella eraan. Het T-shirt staat niet alleen mooier, het zit ook lekkerder dan een gewone mitella.

Zorgverzekeraar

De wedstrijd is georganiseerd door zorgverzekeraar VOGZ. In de jury zaten Pieter Hasekamp van branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland, voormalig SCP-directeur Paul Schnabel en voormalig AMC-bestuurder Niek Urbanus.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.