Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 mei 2024

Campus
& Cultuur

Huis Abraham Kuyper is beste hotel van Nederland

Slapen waar Abraham Kuyper sliep, logeren op de plek waar de VU in haar eerste jaren gevestigd zat. Wie wil dit nou niet?

Tripadvisor

Blijkbaar heeft de oprichter van de Vrije Universiteit (daarnaast ook leider van een kerkscheuring,  de schoolstrijd, staatsman, hoofdredacteur, predikant) bijzonder veel groupies. Want het hotel dat in zijn oude woonhuis zit, is door Tripadvisor verkozen tot beste hotel van Nederland. Het is al de vierde keer dat The Toren door de hotelrecensiesite uitgekozen is.

Ruimte voor de VU

The Toren zit op Keizersgracht 164, het oude woonhuis van Kuyper. De eerste colleges werden in het buurtpand gehouden, maar al snel verhuisde Kuyper om ruimte voor zijn universiteit te maken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.