Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Hoogleraar: zo kom je makkelijk Cambridge binnen

Een doctoraalstage in Cambridge, een postdoc onderzoek aan John Hopkins University. Universiteitshoogleraar Jaap Seidell had als student en promovendus altijd mooie onderzoeksplekken. Op de beste universiteiten terechtkomen, is volgens hem helemaal niet ingewikkeld.

Goed plan

“Je denkt dat het heel moeilijk is om binnen te komen, de meeste mensen durven het niet te proberen. Maar als je een goed plan hebt en je stuurt een aardig briefje, word je bijna nooit geweigerd.”

Zelf regelen

Voorwaarde is wel dat je een goede student bent én dat je bereid bent om veel zelf te regelen en te betalen. “Ik moest er altijd bij werken. Maar als je iets wilt, dan kan het.”

In het aankomende nummer van Advalvas vertelt Jaap Seidell over zijn leven en zijn nieuwe boek.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.