Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 juli 2024

Campus
& Cultuur

Chris Bronswinkel, Sofie van Driel en Henning Huigen van VUetnam

‘Hoe meer we verkochten, hoe slechter we het deden’

Het leek al te mooi om waar te kunnen zijn: Vietnamese summer-rolls, goed gevuld met verse groenten en kruiden en kip, garnalen of tofu voor anderhalve euro per stuk? No way. Een rijkelijk gevuld, knapperig vers broodje kip of buikspek voor drie euro? Waar doen ze het van?

Ze moesten ervan terugkomen, de mannen van VUetnam, die zich ergerden aan het aanbod in de VU-mensa – want te weinig voor te veel geld. Dat konden zij beter met hun food-truck met Vietnamees eten, zeiden ze vorige week op deze website.

En goed eten is het. Summer-rolls die precies zo smaken als in Vietnam, bereid door iemands moeder, heerlijke broodjes, frisse drankjes erbij. “Maar hoe meer we ervan verkochten, hoe slechter we het deden”, zegt student science, business & innovationHenning Huigen (21) van VUetnam. We hebben verkeerd ingeschat hoeveel tijd het kost die summer-rolls en broodjes te maken, en hoeveel personeelskosten daar dus mee gemoeid zijn.”

Prijs verdubbeld

Dus hebben ze de prijs van een summer-roll verdubbeld naar drie euro. 3,50 zelfs voor een roll met garnalen. De broodjes zijn nu 4,50.

“Maar we houden vast aan ons concept”, aldus Huigen. “We willen goed eten voor weinig geld blijven aanbieden. Daarom hebben we ons assortiment uitgebreid met loempia’s, risolles en pasteitjes voor twee euro. En we gaan ook ijsjes verkopen.”

Die producten zijn evenwel ingekocht en niet vers gemaakt, zoals de rolls en de broodjes. “Toch zijn ze echt goed”, aldus Huigen.

Hoogwaardige bijbaan

Hij heeft nóg een bedrijf, Brains & Empathy, een soort uitzendbureau voor studenten die een hoogwaardige bijbaan zoeken. “Dus geen hartjes maken in cappuccinoschuim maar werk met verantwoordelijkheid, junior marketeer, bijvoorbeeld”, aldus Huigen.

Zijn studie lijdt er zeker onder, geeft hij toe. “Maar dat pak ik wel weer op. Ik vind ondernemen leuker dan studeren.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.