Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

Hoe gaat het met onze studenten in Rio?

Roeister Ilse Paulis kan even uitrusten voordat ze aan een druk studiejaar bij geneeskunde begint: zij haalde vorige week goud met de lichte dubbeltwee. Zij versloeg, samen met Maaike Head, Canada en China in de finale.

Finale

Voor medestudent Joyce Sombroek wordt het spannend: zij staat woensdag als keepster van het Nederlands hockeyelftal in de halve finale tegen Duitsland. Bewegingswetenschapper Annemiek Bekkering is nog niet zo ver: haar theoretische kennis kan ze vanavond bij de voorrondes van het zeilen in de praktijk brengen.

Naar huis

Philipine van Aanholt, studente aan de economische faculteit, heeft Rio inmiddels alweer verlaten. Zij plaatste zich bij het zeilen niet in de finale. Judoka en student geneeskunde Dex Elmont werd achtste in de finale mannen tot 73 kg.

Roeier Peter van Schie eindigde op de vijfde plaats  bij de vier-zonder-stuurman. En roeister Olivia van Rooijen werd zesde bij de vrouwen acht. Lisa Wörner ten slotte, hoefde helemaal niet in actie te komen. Zij was reserveroeier bij de lichte dubbeltwee en bleef aan de kant staan.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.