Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Gryphus opent academisch jaar met korte films

Met acht korte films opende Gryphus, het VU-homonetwerk, vanmiddag het nieuwe seizoen. Eén korte documentaire sprong eruit: It’s a girl van Susan Koenen. Hierin vertelt een dertienjarig meisje aan haar brugklasgenoten dat ze als jongen (Jop) is geboren, maar als meisje (Joppe, rechts op foto) verder wil.  Ze slikt nu puberteitsremmers en ze mag pas op haar zestiende met vrouwelijke hormonen beginnen. Je ziet haar kletsen met een vriendin over Brian op wie ze verliefd is, even later zie je haar onder de douche na het gymen, in het zwembad en zich opmaken om naar een feestje te gaan. Indrukwekkend.

De goed gevulde collegezaal genoot ook van de luchtige en komische films. Na afloop was er een borrel in The Basket. Gryphus organiseert elke derde donderdag van de maand een activiteit.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.