Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 april 2024

Campus
& Cultuur

Gratis reizen in de zomer? Zet nu je week-ov om!

Tip van DUO: studenten die ook in de zomervakantie gratis willen reizen, moeten hun week-ov vóór Koninginnedag omzetten in de weekendvariant. 

De meeste studenten hebben een ov-abonnement waarmee ze door de week gratis mogen reizen. Maar helaas mag dat niet tussen 16 juli en 16 augustus: dan krijgen ze alleen korting.

Lastige vraag

Gelukkig kunnen studenten twee keer per jaar van abonnement wisselen. Met een weekendkaart mogen ze ’s zomers in elk geval van vrijdagmiddag tot maandagochtend voor nop met het openbaar vervoer.

Om te voorkomen dat alle studenten op 15 juli hun weekabonnement omzetten, mag ruilen niet tussen 1 mei en 1 september, waarschuwt DUO. Dan blijft er nog een lastige vraag over: hoeveel denk je tot half juli uit te geven aan het ov en weegt dat op tegen de treinritten die je tijdens de vakantie wil maken?

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.