Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

Gezocht: junior verslaggever/redacteur

Je bent een beginnend journalist, die verder wil komen in de journalistiek. Je hebt belangstelling voor maatschappelijke kwesties en zoekt tegelijk graag naar klein nieuws en menselijke verhalen op lokaal niveau. Herken jij je hierin? Kom dan de redactie van Ad Valvas versterken, het onafhankelijke, journalistieke platform van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Locatie: AMSTERDAM
FTE:      0,8

Functieomschrijving

Samen met je collega-journalisten bedenk je verhalen voor het papieren magazine en voor de website. Je schrijft voor studenten en medewerkers. Van een achtergrondverhaal over studiestress tot een interview met een gevluchte wetenschapper.

Functie-eisen

  • je hebt een journalistieke opleiding afgerond of kunt ons voorbeelden van journalistiek werk laten zien, en hebt zodoende grote nieuwsgierigheid, een kritische geest en analytisch vermogen
  • je bent een boeiende verteller, en je vindt (gaandeweg) de juiste toon voor verschillende lezersgroepen: studenten, wetenschappers, ondersteuners, bestuurders
  • je kent de wereld van het hoger onderwijs, al is het maar omdat je eigen studietijd nog vers in het geheugen ligt
  • je hebt bij voorkeur een multiculturele achtergrond

Wat bieden wij?

Boeiend en afwisselend werk in een sterk gemotiveerd team. Een open sfeer, goede begeleiding en een goede start van een journalistieke carrière. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.579 (schaal 8) en maximaal €3.445 (schaal 8) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Redacteur 5 en staat open voor 0,8 fte. De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:

  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • goede en voordelige sportfaciliteiten

Over Ad Valvas

Ons werk is de ontwikkelingen binnen de VU onafhankelijk te verslaan en bij te dragen aan de meningsvorming erover. In een klein team van professionele journalisten, samen met student-reporters, brengen we nieuws, schrijven we interviews en achtergrondverhalen, en geven we ruimte aan opinies en discussies. Over het onderwijs aan de VU en de wetenschap, over het studentenleven en maatschappelijke kwesties. Dagelijks op de website, tweewekelijks in het papieren magazine. Onze redactionele onafhankelijkheid is vastgelegd in een redactiestatuut.

Over de VU
Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus

Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan via het solliciteerportaal uiterlijk 1 maart 2020. Denk hierbij aan het uploaden van je curriculum vitae en motivatiebrief en zo mogelijk ook artikelen van jouw hand. Let op: zet geen linkjes in de pdf’s.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.
Dit is een herhaalde oproep; wie al gereageerd heeft, hoeft dat niet opnieuw te doen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:
Marieke Schilp, hoofdredacteur, m.schilp@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

SOLLICITEER

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.