Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

De studentenflat aan de Cleyndertweg

Gewonde bij schietpartij in Amsterdamse studentenflat

Bij een schietpartij op de negende verdieping van een studentenflat in Amsterdam-Noord is een man gewond geraakt. De politie heeft de flat tijdelijk omsingeld maar niemand aangehouden.

Volgens de politie werd de man vanmorgen rond elf uur neergeschoten in een flat aan de H. Cleyndertweg en vluchtte hij daarna gewond de straat op. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een arrestatieteam ging de flat in omdat de verdachte nog in het pand zou zitten, maar deze werd niet aangetroffen.

De bewoners van de studentenflat mochten het gebouw uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk niet verlaten, meldden studenten op de Facebookpagina van de flat. Inmiddels is de flat weer vrijgegeven. De politie doet onderzoek.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.