Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juli 2024

Campus
& Cultuur

Geschorste longarts daagt VUmc voor de rechter

Longarts Piet Postmus spant een kort geding aan tegen het VU medisch centrum. Postmus, die afgelopen zomer op non-actief werd gesteld, mag terugkomen, maar geen afdelingshoofd meer zijn.  Dat meldt vandaag De Telegraaf.

Postmus was naar huis gestuurd omdat hij achter de rug van het oude bestuur om alarm had geslagen bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg over mogelijk gevaarlijke situaties voor patiënten die zouden zijn ontstaan door langlopende conflicten. De longarts heeft met het nieuwe bestuur van het ziekenhuis gesprekken gevoerd die volgens zijn advocaat vruchteloos zijn gebleken.

Postmus wil volgens De Telegraaf terugkeren en heeft ook beloofd zich niet met het beleid van het VUmc-bestuur te bemoeien, maar hij wil weer afdelingshoofd worden zodra de reorganisatie van het ziekenhuis is voltooid. Dit nu is voor het bestuur een brug te ver.

Ontslagen

NRC Handelsblad had gisteren een interview met de interim bestuursvoorzitter van het VUmc, Fred Plukker. Die laat niet veel los, behalve dat er een ‘taskforce’ is ingesteld en dat er ‘in sommige gevallen maatregelen moeten worden genomen waar niet iedereen blij mee zal zijn.’

‘Als wij bekendmaken wat wij met de personele problemen gaan doen, levert dat vast publiciteit op’, zegt Plukker. Of er mensen zullen worden ontslagen, wordt binnenkort onthuld.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.