Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 april 2024

Campus
& Cultuur

Foutje met ‘feuten’

Studentenverenigingen groeien wel, maar niet zo spectaculair als gedacht. Het aantal nieuwe aanmeldingen nam niet met twaalf procent toe, maar slechts met twee procent.

Dat laat de Landelijke Kamer van Verenigingen weten na kritiek op eerdere cijfers. Universiteitsblad Univers ontdekte dat de studentenverenigingen in Tilburg veel minder nieuwe leden trokken dan de LKvV had gezegd. Van veertig procent meer aanmeldingen was geen sprake.

Univers suggereerde kwade opzet. De LKvV zou goochelen met aanmeldingscijfers, wellicht om een mooier beeld van de werkelijkheid te schetsen. Maar volgens de LKvV is er gewoon een fout in de telling geslopen.

Wie zich bij een studentenvereniging voor de introductie aanmeldt, wordt niet altijd lid. De LKvV gooide naar eigen zeggen deze aanmeldingen en nieuwe leden door elkaar.

Volgens de nieuwe telling nemen 9.700 studenten deel aan de introductie van de studentenverenigingen. Dat is nog altijd een record, stelt de LKvV.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.