Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juni 2024

Campus
& Cultuur

Femke van der Wilt wint met onderzoek naar genderverschillen

Pedagogiestudent Femke van der Wilt kreeg een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Student Research Award de prijs voor het beste bacheloronderzoek van Nederland en Vlaanderen. Aan haar eervolle vermelding is een prijs verbonden van duizend euro.

Van der Wilt deed onderzoek naar genderverschillen tussen peuters op het gebied van communicatie en de invloed daarvan op acceptatie door leeftijdsgenoten.

Winnaar van de hoofdprijs is Martin Sikma, student van de Wageningen University, voor zijn onderzoek naar transport van massa in wolken, zoals vocht en chemicaliën. Hij won 1500 euro.

De publieksprijs voor de beste wetenschappelijke poster is uitgereikt aan Jessica Aernoudt, Nick Smits en Yentle Pauwel van de Universiteit van Gent voor hun onderzoek naar schoon zwembadwater.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.