Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Feestelijke lancering van romandebuut ‘Onheilig’

Ruim tachtig mensen waren erop afgekomen: de boekpresentatie van Onheilig, het romandebuut van onze columnist Roos van Rijswijk. Familie, vrienden, collega’s, acteurs van theatergroep Thomas en oud-studiegenoten en -docenten van de VU waren gisteravond in boekhandel Van Rossum. De auteur werd eerst toegesproken door Josje Kraamer, haar redacteur van uitgeverij Querido

Goedkope hotelaanbieding

Vervolgens stelde Joost Baars, oud-collega van boekhandel Van Rossum, enkele vragen aan haar. Hoe kwam je op het idee? (“Een goedkope hotelaanbieding naar onbekend Duits slaapstadje met vier musea”), ooit zat je vast in je verhaal, hoe ben je eruit gekomen? (“Ik bedacht de moeder”) en wat ben je nog allemaal van plan (“Ik ben met van alles bezig, maar het is nog één blur”). Daar wilde of kon Van Rijswijk nog geen uitspraak over doen. Daarna droeg zij voor uit eigen werk en toen was het tijd voor de boekverkoop en de borrel. Lees ook het interview met haar in de vorige Advalvas.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.