Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Campus
& Cultuur

Essaywedstrijd over religie

‘Waarom zouden geloofsovertuigingen onder studenten in het hoger onderwijs gefaciliteerd moeten worden?’ Prikkelende vraag die deelnemers aan de jaarlijkse essaywedstrijd van studententenvereniging ISA moeten beantwoorden.

Er moeten toch voldoende studenten te vinden zijn die daarvoor in de pen willen klimmen. Stuur het essay voor 1 juli in en je maakt kans op een luxe ISA-goodiebag een geldbedrag van 50 euro.

Zó benieuwd wat er in die goodiebag zit.

Ervaringen delen

‘Binnen diverse instellingen in het hoger onderwijs komt het concept ‘diversiteit’ steeds vaker aan bod’, schrijft ISA. ‘Het leek ons dan ook bij uitstek een kans voor studenten in het hoger onderwijs dit veelbesproken onderwerp eigen te maken middels een essay en hun ervaringen en ideeën te delen.’

Iedereen, ongeacht culturele of religieuze achtergrond, mag zijn of haar invulling geven. Alle goede essays worden door ISA in een door haar zelf uitgegeven bundeling opgenomen.

Inzenddatum uitgesteld

Oorspronkelijk was de uiterste inzenddatum van de wedstrijd 3 juni, maar die is nu uitgesteld tot 1 juli. Meer informatie hier.

En o ja, ISA staat voor ‘Islamitische Studentenvereniging Amsterdam’. 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.