Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Engerd veroordeeld voor bedreiging studentes

In Maastricht is een man tot een half jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het bedreigen van twee vrouwelijke leden van studentenvereniging KoKo. Verder moet hij hun een schadevergoeding betalen.

Volgens het vonnis vond de man ergens een fotoboek van de studentenvereniging, waarin ook telefoonnummers en adressen stonden. Hij stuurde expliciete sms’jes waarin hij de twee studentes dreigde te verkrachten en verminken als ze niet met hem naar bed gingen. Hij gooide foto’s van wapens bij hen in de brievenbus. Ook dreigde hij hun vriendinnen iets aan te doen.

Liever niet reageren

De rechter veroordeelde de man tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De twee slachtoffers kregen schadevergoedingen toegewezen: de een ruim achthonderd euro, de ander 750 euro.

De studentenvereniging wilde liever niet reageren op de uitspraak.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.