Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Austin Powers

Engelstalige studie ligt beter bij vwo’ers dan bij havisten

De meeste vwo’ers zien een Engelstalige opleiding wel zitten, de meeste havisten juist niet, blijkt uit een steekproef onder scholieren. Meisjes hebben meer twijfels over hun Engels dan jongens.

Studiekeuzebedrijf Qompas peilde de mening van 640 scholieren die een Qompas-nieuwsbrief krijgen. Zouden zij ooit een Engelstalige opleiding kiezen? Nog geen dertig procent van de havisten zei van wel, tegen zo’n zestig procent van de vwo’ers.

Bron: Qompas.

En waarom overwegen deze havo- en vwo-leerlingen een Engelstalige vervolgopleiding te kiezen? Jongens denken dat dit hun baankansen vergroot, blijkt uit hun antwoorden, terwijl meisjes meer waarde hechten aan het ‘internationale aspect’ van zo’n studie.

De nieuwsbrief van Qompas (met open dagen en andere informatie) was aan tachtigduizend scholieren verstuurd, dus de respons op de poll is niet erg hoog: minder dan een procent. Meer meisjes (66 procent) dan jongens (33 procent) hebben de vragen beantwoord.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.