Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Campus
& Cultuur

Een gratis knuffel van Sandra en Stijn

Gratis knuffels wie wil dat nu niet? In de gang naar de kantine van het W&N-gebouw reageren de meeste studenten nogal verbaasd als ze een knuffel krijgen van een van de leden van het bestuur van Gyrinus, de studievereniging van biologie.

Sandra van der Nat staat met armen wijd in de aanslag om mensen te knuffelen. “De meeste  reacties zijn positief. Sommige mensen schrikken een beetje”, vertelt ze. Bij haar collega-knuffelaar Stijn Hogervorst duikt net een groepje meisjes behendig onder zijn armen door. Voor hun geen knuffels.  

Ideeën of klachten

Waar al die gratis omhelzingen goed voor zijn? “Je raakt op een positieve manier met mensen in gesprek. En dat willen we graag als studentenraad. Na de knuffel vragen we mensen of ze nog ideeën, of klachten hebben waar wij als studentenraad iets mee moeten”, vertelt Hogervorst.

En dat werkt. Het roze kartonnen hart, waarmee de studentenraden van exacte wetenschappen en aard- en levenswetenschappen al een paar dagen onderweg zijn is inmiddels bijna volgeschreven en ook de laptop waarop studenten hun ei kwijt kunnen, is tamelijk drukbezet.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.