Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juli 2024

Campus
& Cultuur

Duidelijketaalprijs voor Marco Verhoef

NOS-weerman Marco Verhoef won de Duidelijketaalprijs 2015. Deze wordt jaarlijks uitgereikt aan een BN’er die zich onderscheidt door zijn of haar taalvaardigheid. Taalkundigen van Taalcentrum VU onderzochten de taalvaardigheid van tien weerpresentatoren. Rob Doeve, directeur van het Taalcentrum-VU: “Marco Verhoef is elke keer weer even helder.” De prijs bestaat uit een oorkonde en een cartoon van Bas van der Schot.

Hoog niveau weerpresentatoren

Het niveau lag dit jaar erg hoog: alle weermannen en -vrouwen deden het goed. Helga van Leur, Peter Kuipers Munneke en Amara Onwuka volgen Marco Verhoef op. De verschillen tussen hen zijn minimaal. Ze zijn allemaal uitstekend verstaanbaar, gebruiken geen jargon en geven heldere voorbeelden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.