Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 mei 2024

Campus
& Cultuur

Maria Bianka Lojanica, Gillis Kruisselbrink en Diede Commandeur

Dit zijn de slimste studenten van de VU!

Zijn ze echt de slimste studenten van de VU? Dat valt nooit met zekerheid vast te stellen. Maar zeker is dat  Maria Bianka Lojanica (student science aan het Amsterdam University College), Gillis Kruisselbrink (Econometrie) en economiestudent Diede Commandeur vorige week in een voorronde zeventien andere studenten versloegen.

Moeilijke vragen

Samen vormen zij het VU-team bij de Universiteitsquiz. In de voorronde moesten ze moeilijke vragen beantwoorden uit onder meer de Nationale Wetenschapsquiz en de Nationale Geschiedenisquiz.

Spelshow

In het nieuwe spelprogramma Universiteitsquiz strijden studententeams van acht Nederlandse universiteiten om de titel ‘de slimste universiteit van Nederland’. Het is gebaseerd op het populaire BBC-programma University challenge.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.